Alle groepen

31 augustus 2017 - groep 8

Een nieuw schooljaar

Dit jaar starten we in groep 8 met 29 kinderen en 2 juffen, juf Lonneke en juf Jozette.

Juf Jozette is elke week 3 dagen in de groep, op maandag, dinsdag en woensdag.

Juf Lonneke is 2 dagen in de groep, op donderdag en vrijdag.

Juf Lonneke is op woensdag op school voor de zorg.
Verdeeld over het jaar zal juf Jozette nog een aantal keer op donderdag of vrijdag op school zijn voor ICT-werkzaamheden.

Ook hebben we een aantal weken een stagiaire in de klas, Juf Vera.

18 februari 2016 - groep 4B

Groep 4B

Onze groep 4B bestaat uit 12 jongens en twaalf meisjes, prachtig verdeeld dus!

 

Ze hebben sinds 4 januari 2016 twee juffen,

Juf Petra - zij weet heel veel van alle kinderen, want staat al jaren voor de klas! Op dit moment werkt zij ook in groep 3 dus voor haar is het ook fijn om de doorgaande lijn in de ontwikkeling van kinderen te zien. Juf Petra is heel actief in de verkeerswerkgroep en begeleidt ook stagiaires.

 

Juf Jorien –houdt heel veel van kinderen in de middenbouw en is dan ook heel blij met haar werk in groep 4! Haar belangstelling ligt vooral bij het kind dat het  gedragsmatig soms moeilijk heeft, maar zij houdt er ook van het beste uit kinderen te halen! Ook houdt zij zich bezig met het werken met de Vreedzame School en zet zich in voor de Taalwerkgroep op de Vlindertuin. Ook zij begeleidt stagiaires:

Dit jaar Emy Elfring en Nadya Lauwrier, beiden eerstejaars Pabostudenten.

 

In onze groep wordt hard gewerkt aan het bevorderen van het leesproces: alle basisvaardigheden , opgedaan in groep 3 worden uitgediept en vanaf januari gaan we ook steeds meer aandacht schenken aan het begrijpend lezen, door middel van Nieuwbegrip! Ook gaan we vanaf de tweede helft van het jaar een boekbespreking doen, daar hoort u nog meer van!

Nauw verbonden met lezen zijn natuurlijk spelling en taal. Even wennen met de nieuwe methode Taal Actief, maar we gaan de goede kant op. Huiswerk hierbij is vooral woordenschat, de kinderen brengen woorden mee die zij thuis moeten oefenen!

 

Verder gymmen we heeeeel graag op dinsdagmiddag en vrijdagochtend: u weet bij deze weer wanneer uw kind zijn of haar gymspullen mee moet nemen.

Rekenen doen we elke dag! Dit jaar is het de bedoeling dat de kinderen de beginselen van de tafeltjes leren, maar wel in dat opzicht dat ze op het einde van het schooljaar de tafel van 1, 2, 3, 4, 5 , 6 en 10 kennen! De tafel van 6 op het laatst!

Dus: mocht u nog tijd over hebben: oefenen met de tafeltjes! Als uw kind de  tafeltjes beheerst, krijgt het een TAFELDIPLOMA!

Vreedzame School doen we natuurlijk ook! U en ook wij houden ervan dat uw kind zich netjes gedraagt en zich staande kan houden in deze drukke wereld. Verkeer hoort daarbij: dat wordt er ook niet rustiger op!

Om meer inzicht in die wereld te krijgen gebruiken we de Methode Brandaan, die onderwerpen brengt binnen de belangstellingssfeer van kinderen van groep 4.

 

Maar dat niet alleen: we lachen samen, we bespreken samen zoveel mogelijk, we lezen voor of worden voorgelezen, we zingen en dansen, doen spelletjes, we gaan samen naar een museum of op schoolreis, naar een theatervoorstelling, noem maar op.

 

We hopen dat we voor uw kind een onvergetelijk jaar kunnen maken!

18 februari 2016 - groep 5A

Welkom in groep 5A

Zijn wij niet de leukste groep van deze school op dit moment? Opscheppers? Wij? 

Valt best mee hoor.  Dit schooljaar begonnen we met 28 kinderen, samengevoegd uit twee groepen 4.  Nu zijn we nog met 25 kinderen in de groep. Verhuizingen, andere scholen…  Daardoor hebben we  wel beetje een hekel aan afscheid nemen gekregen dus afgesproken dat er niemand meer uit de groep weg mag. Oh oh.. 

Waar wij heel goed in zijn is in het samen oplossen van allerlei opdrachten, vooral bij taal. Tegelijkertijd werken we dan ook aan ons “leiderschap”. Om de beurt is een van ons groepje de leider. Gaat er soms best heftig aan toe, want ja niet altijd je eigen zin krijgen en luisteren naar een ander is best moeilijk.


De onderlinge contacten onderhouden we heel erg goed, of te wel: we houden van lekker gezellig kletsen. Bij het wisselen van de activiteiten krijgen we daar drie minuten de tijd voor van de juf. Onder het kletsen ruimen we op en regelen we de spullen voor de volgende activiteit, zodat we dan na drie minuten meteen weer aan de slag kunnen.

Waar we ook heel goed in zijn, is het verwennen van de juf. Met grote regelmaat brengen wij allerlei zelf gemaakte lekkere dingen mee, knutselwerkjes, tekeningen, sieraden en wat al niet nog meer. De kast hangt er vol mee.


Heel enthousiast zijn we bezig met het klokkijken. Vooral de digitale tijd is soms best wel lastig. We hebben daarvoor   een hele bijzondere klok in de klas……

Op donderdag en vrijdag hebben we een extra juf: Juf Laura.
Zij helpt ons en onze juf met allerlei verschillende zaken. Een heuse Manus / Manuela van alles.  Kopiëren, extra lees, spelling, en rekenwerkjes.  En op vrijdagmiddag verdwijnen wij met haar in het OLC om dan lekker achter de computer met rekenen bezig te zijn.

Juf Dolly leest heel graag voor. Vooral uit boeken waar ook films van zijn gemaakt. Zo hebben we al -De Heksen- van Roald Dahl gehoord en gezien… brrrrr, waren best   wel eng die heksen. Nu zijn we bezig met – De zevensprong- van Tonke Dragt.  Geheimzinnig…..!


Groep 5A
is zoals u leest Een leuke, dynamische hard werkende, gezellige groep jongens en meiden, waarvan de klasdeur altijd voor u  open staat, dus loop gerust binnen ……….

 

7 oktober 2015 - groep 3A

Welkom in groep 3a

Groep 3 is een heel leuk en spannend schooljaar. De kinderen leren lezen samen met Zoem de Bij.

Ze leren ook meteen de schrijfletters en rekenen uit een ‘echt’ boek.

We zijn een gezellige groep van 21 leerlingen, 14 meisjes en 7 jongens. 

 Op maandag, dinsdag en woensdag is juffrouw Petra in de klas. Op donderdag en vrijdag neemt juffrouw Irma het stokje over.

Elke donderdag is juf Annika er. Zij is een stagiaire van het Da Vinci/Kellebeek. 

Daarnaast hebben wij ook nog juf Nadya in de klas. Zij is een eerstejaars PABO studente op Avans en komt  12 weken verspreid over het schooljaar.

30 september 2015 - groep 7A

Welkom in groep 7A

In groep 7A zitten we met 28 leerlingen. Dat zijn al bijna grote mensen. Daarom mogen wij dit schooljaar gebruik maken van 2 klaslokalen. Erg luxe!

Wij krijgen iedere dag les van juf Natascha, behalve op donderdagmiddag. Dan komt er een andere leerkracht zodat onze juf kan werken aan “Doe je mee, fit is oké”.

Aan het begin van het schooljaar mochten we onze verwachtingen en doelen voor dit jaar opschrijven. We hebben elkaar beloofd om onze best te doen onze doelen en verwachtingen uit te laten komen. We hebben er in ieder geval veel zin in!