8 maart 2018 Een dag vol met theater voor Bs De Vlindertuin

Turbotheater 8 maart 2018

Een dag vol met theater voor alle groepen!

Twee acteurs komen de klas binnenstormen, spelen een interactieve voorstelling en geven antwoord op alle vragen die de kinderen hebben over toneelspelen. In een half uur tijd kijken, spelen én reflecteren de kinderen samen met de acteurs. Oftewel: alles wat met drama te maken heeft in één!

Voor de onderbouw is er een korte voorstelling over vriendschap: Myrthe is jarig en Pieter wil haar verrassen met een feestje in de klas. Maar Myrthe blijft allergisch te zijn voor verjaardagsfeestjes. Als de klas voor haar gaat zingen krijgt ze overal jeuk, van cadeautjes moet ze niezen en als ze verjaardagstaart eet verandert ze in een kikker! Het is dus aan Pieter om samen met de klas een totaal nieuw feestje voor Myrthe te verzinnen waar ze wél tegen kan.

Voor de bovenbouw is er een korte voorstelling over liefde: Francois en Francoise geven les in het belangrijkste vak van de hele wereld: de liefde! Want hoe vraag je nu eigenlijk verkering? En wat doe je als je vriendje elke seconde van de dag je hand vast wil houden? Door het vooral lekker fout te doen, dwingen de acteurs de leerlingen om zelf na te denken over de goede oplossing.

Een energiek en interactief programma rondom drama voor de gehele school!

 


Download bijlage