Groep ½ maakt kennis met Dansparels, een - KIJK- en DOEKUNST

Beste ouders/verzorgers

Groep ½ maakt kennis met Dansparels, een - KIJK- en DOEKUNST

29 oktober groep 1/2a, 1/2b en 1/2c

30 oktober 1/2d en 1/2 e

Dansparels gaat over de beleving en het interpreteren van moderne dans. Het programma is een voorstelling, workshop en interactief concept in één, geschikt voor een jong publiek. Zoals een parel is opgebouwd uit verschillende lagen, bestaat een Dansparel uit KIJKEN, DENKEN en DOEN!

De onderzoekende en dansende vorm biedt verassende inkijkjes in de wereld van dans en ervaringen die bij alleen kijken naar dans verhuld waren gebleven.

Zie de link hieronder voor een impressie:

Https://youtu.be/Selt0ZbGOZE

De leerlingen treden op sokken de speelruimte binnen, zij worden daar hartelijk ontvangen door de workshop docent van SALLY. De groep neemt plaats op de dansvloer van het gezelschap. De SALLY docent leidt hierbij de les, de groepsleerkracht geniet vanaf de zijlijn van zijn/haar groep en springt enkel in op aangeven van de SALLY docent.

Na de introductie worden 4 verschillende kijkopdrachten gegeven aan de leerlingen die vervolgens in 4 groepen worden verdeeld. Dan start de choreografie met 2 dansers, ze dansen voor, achter en naast de leerlingen. Na de voorstelling worden eerste reacties van de leerlingen teruggekoppeld. In het actieve gedeelte wordt begonnen met de warming up, leerlingen transformeren van beschouwer tot danser. De kijkopdrachten worden daarna besproken en in beweging gezet. De antwoorden van de leerlingen zijn leidraad voor de inhoud van de opdrachten. Het eindresultaat: enthousiaste leerlingen die genoten hebben van dans in al haar facetten.

Al met al een bijzondere ervaring voor onze leerlingen.

Deze activiteit vindt plaats buiten onze school. Wij vragen ouders / verzorgers om onze leerlingen te vervoeren. Heeft u de gelegenheid om leerlingen te vervoeren, geef dit dan door aan de groesleerkrachten van groep ½ door.

Alvast bedankt voor uw medewerking!