Adriënne Kosten

groepsleerkracht

 

Hallo, ik ben Adriënne Kosten. 

 

Allereerst ben ik moeder van 2 geweldige meiden. De oudste wordt 10 in november en de jongste is 8 jaar. Ik ben al 21 jaar leerkracht, waarvan 1 jaar op “De Vlindertuin “, 10 jaar op “Lavoor”, 9 jaar op “De Heiberg” en een jaar op “De Regenboog” te Oudenbosch met daarnaast invalwerk. Ik ben werkzaam geweest in alle groepen, ook combi-klassen. Het 'fijne' van werken met kinderen is dat het altijd afwisselend werk biedt. Kinderen zijn spontaan, je weet wat je er aan hebt!  Elke leeftijd heeft weer zijn eigen ontwikkelingsproces. Elk kind heeft zijn eigen karakter en een eigen “aanpak” nodig wat betreft zijn of haar ontwikkeling. Doordat ik regelmatig wissel van groepen, blijf ik op de hoogte van alle vernieuwingen binnen het onderwijs en ben ik breed inzetbaar. 

Ik probeer ieder jaar weer met de groep een sfeer te creeëren, waarin eenieder zich prettig voelt. 

Vorig schooljaar heb ik mijn passie laten zien aan directie en team tijdens carnaval, mijn eindpresentatie van de opleiding ICC-er ( Cultuurcoördinator ). Vanaf dit schooljaar zal het beleidsplan cultuur samen met het team er zorg voor dragen dat cultuur op de kaart komt van alle disciplines ( muziek, theater, drama, literatuur, dans, erfgoed en media/ film )

De rijksoverheid zet zich dan ook samen met scholen, culturele instellingen, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het LKCA en andere partijen in om de kwaliteit van cultuureducatie te verbeteren. Cultuuronderwijs moet een vaste plek krijgen in het curriculum van scholen, zodat alle kinderen en jongeren tijdens hun hele schoolloopbaan in aanraking komt met kunst en cultuur. 

Mijn grootste passie is zingen. 

Ik ben actief in de organisatie van Roosendaal Zingt. De editie “Kids”heb ik met 2 andere collega’s opgezet vanwege het 10-jarig bestaan.

Verder zing ik bij popkoor “Akkoord”, waarin ik voorzitter ben en ik beheer de website ervan en de overige social media. 

Op zanggebied heb ik al heel wat projecten achter de rug, waar ik trots op ben. Met “About Music” heb ik 2 jaar gezongen en een 1e prijs gewonnen tijdens een Balkfestival. Ik heb via auditie in een project van Eduvox  “Dark Side of the Moon” van Pink Ployd in een bijzondere a ccapella-versie in het theater gestaan in verschillende theaters door Nederland. Nu zing ik sinds een jaar in een nieuwe a cappella dames groep van 12  meiden. Met hen heb ik in mei 2015 ook de 1e prijs behaald tijdens Balk festival Zuid. Op 13 september hebben we met ‘Stacked’ de titel Meisterkoor veroverd. En nu op naar het Top Balk festival in Rotterdam. Deze passie houdt me in balans en geeft me de nodige energie om van mijn privḗleven en mijn werk iets moois te maken.

 

Ik heb enorm veel zin om samen met Femke van deze groep 6 weer een nieuwe gezellige te maken. 

 

U kunt mij mailen via a.kosten@kporoosendaal.nl