Petra van As - Jongmans

groepsleerkracht

Ik ben Petra van As.

Ik werk sinds aug. 1983 in het onderwijs. Ik ben begonnen in Bergen op Zoom als r. t. leerkracht voor de buitenlandse kinderen op de Zevensprong.

Een jaar later kwam ik op de Kleutermolen voor zwangerschapsverlof en ben daar gebleven bij de kleuters tot 1995.  Ik kwam daarna op de PIUS X op de terecht. Ook weer bij de kleuters. Vandaar uit heb ik de fusie meegemaakt met de Heilig Hart school en natuurlijk het naar elkaar toe groeien in de  nieuwbouw van de Brede school Zwanehof. Daar ook weer gewerkt in de kleutergroep maar nu al weer een aantal jaar in groep 3.

Ik heb in de loop van de jaren heel wat veranderingen meegemaakt. Wat echter nooit verandert, is het enthousiasme en de spontaniteit van jonge kinderen. Daar kan ik nog elke dag van genieten. Wat ik erg leuk vind aan groep 3 is het begeleiden van het leesproces. Niet alleen leren lezen, maar vooral er voor zorgen dat de kinderen plezier krijgen in het lezen.

Naast het leren lezen maken de kinderen in groep 3 ook een grote ontwikkeling door op het gebied van b. v. rekenen, schrijven, zelfstandigheid en leren samenwerken.

Ik zie het als mijn taak dit proces zo goed mogelijk te begeleiden, zodat elk kind zich optimaal kan ontwikkelen.

In mijn vrije tijd wandel  ik graag en ik lees vooral veel in de vakanties. Ik zing ook nog wekelijks met veel plezier mee in het koor Sprundel Vocaal.

U kunt mij mailen via p.v.as@kporoosendaal.nl