Inschrijven op de Vlindertuin?

U wilt uw kind aanmelden voor onze school? Daar zijn wij natuurlijk blij mee. Om alle inschrijvingen goed te laten verlopen, volgen wij altijd de onderstaande inschrijfprocedure:

Stap 1: U meldt uw zoon/dochter aan via het aanmeldingsformulier. Bij voorkeur minimaal 4 maanden voordat uw zoon/dochter 4 jaar wordt. Dit formulier kunt u op school krijgen of aanvragen via het contactformulier op deze website.

Stap 2: Een paar weken voordat uw zoon of dochter op school zal beginnen, krijgt u van ons (telefonisch) een uitnodiging voor een informatie- en/of intakegesprek. Dit gesprek zal plaatsvinden met de directeur van de school of met één van de leden van het managementteam.


Stap 3: Als u kiest voor een KPO-school, dan bekijken we, tijdens dit informatiegesprek, samen met u of wij uw zoon/dochter alle noodzakelijke ondersteuning kunnen bieden. Is dat niet het geval, dan geven wij aan welke school deze ondersteuning wel biedt of adviseren wij een speciale school. In onze schoolgids en op de website van het samenwerkingsverband (www.po3002.nlleest u welke ondersteuning wij kunnen bieden en welke kinderen wij kunnen opvangen.

 

Stap 4: Na dit gesprek wordt de aanmelding van uw kind besproken met ons zorgteam. Na akkoord van dit team wordt de inschrijving definitief.
 Na inschrijving ontvangt uw zoon of dochter een uitnodiging voor vijf kijkochtenden. Deze zullen plaatsvinden voorafgaand aan de eerste schooldag. Zo krijgt uw kind alvast een beeld van onze school en kan het kennismaken met zijn of haar klasgenootjes.

Stap 5: Uw zoon/dochter kan vervolgens op de afgesproken eerste schooldag definitief beginnen. Ongetwijfeld het begin van een mooie en leerzame schooltijd!

Heeft u vragen over de inschrijving of de te volgen stappen? Neemt u dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.